1. ACASA
  2. Interviuri
  3. Cozmin Guşă anunţă modificări după Europeanul de la Varşovia
Cozmin Guşă anunţă modificări după Europeanul de la Varşovia
0

Cozmin Guşă anunţă modificări după Europeanul de la Varşovia

0
0

Federaţia Română de Judo ia măsuri imediat după Campionatul European de la Varşovia, încheiat de delegaţia tricoloră cu o medalie de bronz, la limită în interiorul obiectivului impus, dar departe de aşteptările generale care însoţesc acest sport. Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei Române de Judo, a detaliat punctual pentru ProSport elementele de strategie avute în vedere de directoratul Federaţiei Române de Judo în şedinţa de luni.

Modelul din fotbal şi handbal, implementat la lotul masculin: antrenor străin pentru a creşte nivelul. Cine preia în primă instanţă nou-înfiinţatul lot masculin, la Cluj

Federaţia Română de Judo a luat decizia rapidă de a reînfiinţa lotul masculin de judo, ducându-l la Cluj, alături de adevărata fabrică de făcut campioni pentru judo-ul feminin, condusă de Florin Bercean, după ce judokanii români au fost eliminaţi de la primul duel. “La băieţi, avem nevoie de o schimbare totală a pregătirii şi a strategiei. Judo-ul românesc masculin nu este la un nivel corespunzător, dar nu este lipsit de potenţial şi pun acest fapt pe seama unor tehnicieni care au fost poate neexperimentaţi sau nepăsători. Diferenţierea loturilor pe mai multe centre, fără centralizarea tuturor sportivilor cu potenţial într-un loc a fost o greşeală. S-a ajuns aici şi nu mai putem aştepta să stăm doar în rezultatele ocazionale ale lui Daniel Natea. În consecinţă, vom centraliza un nucleu din circa 20 de sportivi la Cluj, tot în centrul condus de Bercean, dar sub coordonarea lui Adrian Croitoru, marele nostru campion, care a făcut pasul spre antrenorat şi a acceptat oferta federaţiei”, a anunţat Guşă.

Integral pe realitatea.net