1. ACASA
  2. Diverse
  3. Coronavirus România. Ce sumă s-a strâns la licitația organizată de judoka Vlăduț Simionescu și ce se cumpara cu banii
Coronavirus România. Ce sumă s-a strâns la licitația organizată de judoka Vlăduț Simionescu și ce se cumpara cu banii
0

Coronavirus România. Ce sumă s-a strâns la licitația organizată de judoka Vlăduț Simionescu și ce se cumpara cu banii

0
0

Campania de strângere de fonduri inițiată de judoka ieșean Vlăduț Simionescu pentru ajutorarea cadrelor medicale din Iași a avut efectul scontat. Ba chiar a depășit așteptările. Scoase la licitație pe pagina de Facebook a sportivului ieșean timp de cinci zile, echipamentele a cinci sportivi s-au vândut cu 8.800 de lei și 1.400 de euro, adică un total de aproximativ 15.500 de lei.

Potrivit prosport.ro, cu această sumă, Vlăduț Simionescu, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cel care a avut ideea acestei licitații, s-a decis să cumpere măști, viziere și dezinfectanți pentru un spital din Iași, dar și sprayuri de mâini pentru polițiștii și jandarmii care stau în stradă în această perioadă.

Cel mai mult s-a licitat pentru kimonoul cu care Vlăduț Simionescu a concurat la Jocurile Olimpice de la Londra – 3.300 de lei, iar pentru mănușile lui Cătălin Moroșanu s-a obținut suma de 2.200 de lei. Paleta jucătoarei de tenis de masă Eliza Samara a fost adjudecată cu suma de 800 de euro, pentru echipamentul fostului fotbalist Marius Onofraș s-a licitat 2.000 de lei, iar mănușile pugilistului profesionist Mihai Nistor au fost adjudecate cu suma de 1.000 de lei.

„Campania a avut un succes extraordinar și le mulțumesc tuturor celor care au licitat pe pagina mea de Facebook. Fiecare echipament a pornit la licitație de la 500 de lei și faptul că s-a ajuns să se liciteze și 2.500-3.000 de lei înseamnă enorm. S-au strâns în total 8.800 de lei și 1.400 de euro, iar cu banii strânși voi cumpăra viziere, dezinfectanți si măști normale. Voi vorbi cu Bogdan Tănasă, de la Casa Share, el are o evidență clară în privința celor care au nevoie de ajutor. Voi cumpăra și 3-4 baxuri de spray de mână pe care vreau să le ofer polițiștilor și jandarmilor”, a declarat judoka Vlăduț Simionescu pentru ProSport.

Integral pe realitatea.net