1. ACASA
  2. Interviuri
  3. RETROSPECTIVĂ 2019 Judo. Cozmin Guşă: Sportivii cu potenţial pentru medalie la Jocurile Olimpice au confirmat
RETROSPECTIVĂ 2019 Judo. Cozmin Guşă: Sportivii cu potenţial pentru medalie la Jocurile Olimpice au confirmat
0

RETROSPECTIVĂ 2019 Judo. Cozmin Guşă: Sportivii cu potenţial pentru medalie la Jocurile Olimpice au confirmat

0
0

Cozmin Guşă, șeful Federației de Judo, a făcut o retrospectivă a anului sportiv 2019 pentru disciplina pe care o conduce.

Guşă, preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin, a declarat pentru Agerpres că 2019 a fost un an în care sportivii care au într-adevăr potenţial pentru a cuceri medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, au confirmat.

“Este un an în care cei care au într-adevăr potenţial pentru medalie olimpică au confirmat, şi mă refer aici la Andreea Chiţu şi Vlăduţ Simionescu, care nu doar că se se află pe locuri calificabile, dar au fost şi medaliaţi la Grand Prix-uri. Ei sunt într-un grafic foarte bun pentru un an preolimpic. În rest, după un început ezitant, ceilalţi trei cu şanse la Olimpiadă, şi mă refer aici la Monica Ungureanu, Loredana Ohâi şi la Alexandru Raicu, au avut o toamnă mai consistentă. Au urcat şi ei mai aproape de locurile calificabile, dar mai mult m-a bucurat la ei urcarea într-o formă de vârf. Fetele, Ungureanu şi Ohâi, au avut ambele probleme cu accidentările. Dar apropo de calificările sportivilor la Jocurile Olimpice pot spune că suntem într-un grafic bun. Pe de altă parte, am avut şi dezamăgiri şi la acest capitol, sigur că trebuie să o trec pe Ştefania Dobre, la 63 de kilograme, fostă campioană europeană de juniori, care nu s-a pregătit în acest an fără să fie accidentată. Este o situaţie cu ea, am încredere că poate să recupereze, dar din păcate calificarea pentru ea este destul de departe. Despre Corina Căprioriu nu vreau să vorbesc, pentru că a avut un an foarte agitat, a trecut de la o categorie la alta, a vrut să se lase, apoi a revenit în sistemul competiţional. Aşteptăm, ea oricând poate să ofere surprize dacă se pregăteşte. Din două medalii, care pot fi de aur, ea este calificată. Dar aşteptăm primele competiţii din 2020. Asta e la seniori”, a declarat Guşă.

Integral pe dcnews.ro