1. ACASA
  2. Diverse
  3. Document | Prima menţiune referitoare la înfiinţarea Federaţiei Române de Judo apărută în presă
Document | Prima menţiune referitoare la înfiinţarea Federaţiei Române de Judo apărută în presă
0

Document | Prima menţiune referitoare la înfiinţarea Federaţiei Române de Judo apărută în presă

0
0

Căutând în arhive, realitatea.net a găsit prima menţiune referitoare la înfiinţarea Federaţiei Române de Judo apărută în presa românească. Se întâmpla pe 23 mai 1968, în ziarul “Sportul”.

În perioada 7-9 decembrie 2018, Sala Polivalentă din Bucureşti a găzduit unul dintre cele mai mari evenimente sportive pe care România le-a organizat în ultimii ani: Campionatul European al Cluburilor la Judo, ediţia 2018 – Liga Campionilor şi Liga Europei.

Totodată, pe 8 decembrie, a avut loc Gala Aniversară a Federaţiei Române de Judo, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înfiinţare.

Cu acest prilej, site-ul realitatea.net a căutat în arhive şi a găsit prima menţiune referitoare la înfiinţarea Federaţiei Române de Judo apărută în presa românească. Se întâmpla pe 23 mai 1968, în singurul cotidian sportiv al acelor vremuri, “Sportul”.

Astfel, chiar pe prima pagină, ziarul Sportul de joi, 23 mai 1968, anunţa “Constituirea Federaţiei Române de Judo”.

În ştire se menţiona: “Ieri, la sediul C.N.E.F.S. (n.r Consiliul Naţional pentru Educaţie Fizică şi Sport), a avut loc şedinţa de constituire a FEDERAŢIEI ROMÂNE DE JUDO. Ca preşedinte al F.R.J. a fost ales tov. general maior PAUL MARINESCU, iar ca secretar general general, prof. ANTON MURARU”.

Integral pe realitatea.net