1. ACASA
  2. Performanta
  3. Performanţă: medalie de argint şi bronz la judo, la FOTE Gyor şi, respectiv, Jocurile Francofoniei
Performanţă: medalie de argint şi bronz la judo, la FOTE Gyor şi, respectiv, Jocurile Francofoniei
0

Performanţă: medalie de argint şi bronz la judo, la FOTE Gyor şi, respectiv, Jocurile Francofoniei

0
0

Ramona Micula a câștigat medalia de argint la categoria 52 kg. Componentă a clubului CȘS Focșani, Ramona Micula a învins-o în primul meci pe Valentina Troșka (Belarus), în sferturi a trecut de Szofi Ozbas (Ungaria), iar în semifinale a câștigat prin ippon întâlnirea cu elvețianca Manon Monnard.

În finala cu israelianca Gefen Primo, Ramona Micula a cedat după 3 minute de luptă, terminând concursul pe treapta a doua a podiumului, dar aducând prima medalie pentru judo-ul românesc la FOTE.

În competiția de judo din Ungaria alți trei români au terminat întrecerea în apropierea podiumului. Anamaria Stroe a încheiat concursul de la categoria 40 kg pe locul 5, iar Ana Sârbu (44 kg) și Maria Dumitru (48 kg) au ocupat locul 7.

Joi intră pe tatami alți 4 judoka români : la feminin Paula Gliga la 57 kg și Ilaria Toma la 63 kg, iar la masculin Andrei Pîrloga la 73 kg și Dănuț Pechea la 81 kg.

La Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Gyor, în întrecerea de judo participă 326 de sportivi din 47 de țări, conform Agerpres.

De asemenea, Raicu Alexandru, la categoria 73 de kilograme, a obţinut medalia de bronz la Jocurile Francofoniei, la Abidjan (Cote d’Ivoire).

Integral pe realitatea.net