1. ACASA
  2. Diverse
  3. Alexandru Bologa – Ar trebui o carte pentru a putea descrie ce trăieşti pe podium
Alexandru Bologa – Ar trebui o carte pentru a putea descrie ce trăieşti pe podium
0

Alexandru Bologa – Ar trebui o carte pentru a putea descrie ce trăieşti pe podium

0
0

Judoka Alexandru Bologa, medaliat cu bronz de la Jocurile Paralimpice de la Rio 2016, a retrăit la invitaţia unor tineri emoţiile cuceririi unei medalii olimpice, sportivul precizând că ar fi nevoie de o carte pentru a descrie emoţiile trăite pe podium.

Originar din localitatea Derşida, din Sălaj, Alexandru Bologa a fost invitat la Zalău în cadrul unei campanii a Clubului Impact LEGO al Colegiului Naţional “Silvania”, intitulată “Tineri cu SCOP (succes, curaj, originalitate şi pasiune)”, să promoveze patru tineri ai comunităţii.

Sămbătă, a fost rândul lui Alexandru Bologa să relateze cum se descurcă un tânăr lipsit de vedere şi ce înseamnă cucerirea unei medalii olimpice.

Judoka le-a precizat liceenilor că pe lângă antrenamentul fizic şi cel psihologic este foarte important, deoarece acesta te ajută să te adaptezi, să te pliezi noilor confruntări din competiţie.

“Sportul ajută în dezvoltarea personală, în echilibrul emoţional şi numai. Fac 11 antrenamente pe săptămână. Antrenamentele decurg normal, adică nu pot să zic şi nimeni nu zice că eu aş avea o deficienţă. Încerc să fac aceleaşi tehnici ca şi sportivii normali. (…) Dacă munceşti, cu siguranţă vei ajunge undeva sus”, a adăugat Alexandru Bologa.

Integral pe agerpres.ro