1. ACASA
  2. Mass-Media
  3. Cozmin Gușă: Vreau să influențez prin judo o atitudine echilibrată în viața publică
Cozmin Gușă: Vreau să influențez prin judo o atitudine echilibrată în viața publică
0

Cozmin Gușă: Vreau să influențez prin judo o atitudine echilibrată în viața publică

0
0

Consultantul politic și președintele Federației Române de Judo Cozmin Gușă a explicat, în direct la Realitatea TV, că a luat decizia de a candidat pentru șefia Federației din dorința de a aduce judo-ul românesc într-o poziție de succes, atât pe plan intern, cât și pe plan internațional, dar și pentru a influența prin acest sport în bine societatea românească. 

“M-am gândit dintr-o nevoie pe care am sesizat că o are Federația. Pentru că, eu fiind și foarte conectat la acest sport în ultimii 15 ani și văzând oamenii de acolo suferind, mi-am dat seama că trebuie implicare. Și negăsind o persoană potrivită pe care să o susțin, atunci am fost nevoit, în ciuda faptului că nu sunt un practicant profesionist de judo, dar sunt un cunoscător al sistemului, să încerc să redresez situația și să o aduc într-o poziție de succes intern și internațional. Aveam și datoria personală, sigur. E un sport care mi-a adus multă satisfacție atât mie, cât și familiei mele, băiatului meu. Dar, pe de altă parte, am găsit și ceva cu folos social, pentru că judo-ul, dacă va fi mai bine înțeles de către români, cu principiile lui morale, regulile clare, cu jocul competitiv bazat pe onoare și respect, cred că va influența în bine o societate românească care pare din ce în ce mai isterică și dezbinată. Deci scopul a fost dublu: pe de o parte să organizez și să aduc performanță în judo, iar pe de altă parte să încerc să influențez prin judo o atitudine mai echilibrată în viața publică”, a spus acesta. 

Aflat la Dusseldorf (Germania), acolo unde are loc Gradn Prix-ul de judo, Cozmin Gușă a subliniat că, în ciuda faptului că sportivii români se luptă în acest concurs cu sportivi din țări care investesc masiv în acest domeniu, România reușește să se plaseze pe poziții câștigătoare.

Integral pe realitatea.net